Svävande lyktor

Här är alla våra svävande lyktor utan ståltråd som elegant flyger upp efter du antänt dom. Vi förstod tidigt att det är väldigt viktigt att lyktorna är tillverkade av naturmaterial eftersom de ska kunna landa i naturen. Genom en konstruktion av bambu, vax och papper så är den helt nedbrytbar. Eftersom konstruktionen är tillverkad av lättillgängliga råvaror så påverkar inte det priset, vi håller bland de lägsta priserna i Sverige men är i stort sett ensamma om denna smarta konstruktion.

Lyktorna är lätta att använda för vem som helst och lyfter inom 1-2 minuter. Det rekommenderas att respektera väderleken – vänta hellre tills det är i stort sett helt vindstilla så kommer det gå väldigt lätt att få upp de. Färden blir dessutom mer graciös i midlare väderlag.

Det är tillåtet att släppa upp till 50 st lyktor under ett tillfälle utan tillstånd. Ett undantag för denna regel (om även väldigt osannolikt) är om du befinner dig mindre än 10km från en flygplats. I så fall behöver du alltid tillstånd från flygplatsen.

  Rekommenderas för en bra uppskjutning

  • Vindstilla väder
  • Vilken tid på dygnet som helst går bra men skymning/natt är något alldeles särskilt
  • Extra händer gör det enklare att starta lyktan – bra att vara fler

  Se till att du inte

  • Befinner dig mindre än 10km från en flygplats när du släpper upp en lykta
  • Släpper ut fler än 50st lyktor utan tillstånd